Izrada internet prodavnice

Razvojem interneta, razvijala se i internet trgovina. Dostupnost robe i usluga na internetu je u današnje vreme obavezna ukoliko želite da povećate vašu zaradu, jer ste u tom svetu dostupni i vidljivi svim ljudima sa internet konekcijom, dok lokalnom prodajom za vas znaju samo oni koji su u vašoj blizini.

Svakako, vaši proizvodi mogu naići na konkurenciju s toga je važno raditi i optimizaciju internet prodavnice i zato sve onlajn prodavnice radimo sa dobro poznatom WooCommerce platformom.

Izrada internet prodavnice

Izrada WooCommerce internet prodavnice

WooCommerce je ništa drugo nego dodatak WordPress-u. Prodavnica se integriše u sklopu WordPress sistema i preuzima primat, ukoliko vam je sajt orijentisan samo na prodaju proizvoda. Vrši se optimizacija „onlajn“ prodavnice pomoću WordPress dodataka (engl. plugins), drugim rečima, potpuno isti način optimizacije sajta kao i prilikom izrade WordPress sajta.

Koje su prednosti i mane WooCommerce-a i kome ga preporučujemo?

WooCommerce preporučujemo svakome ko želi da prodaje proizvode i usluge putem interneta. Kao i svaki sistem ili dodatak, WooCommerce ima svoje prednosti i mane. I jedno i drugo mogu da utiču na vašu odluku pa ćemo izdvojiti samo neke koje smo zapazili kroz godine iskustva rada sa ovom WordPress ekstenzijom.

Prednosti izrade internet prodavnice sa WooCommerce platfomom

  1. Prva prednost je fleksibilnost. Koje god proizvode ili usluge da prodajete, u WooCommerce-u sve može. Možete da prodajete fizičke proizvode, onlajn usluge, softvere možete prodavati u vidu preuzimanja, proizvode sa amazona (engl. external products), vebinare i obuke.
  2. Neograničena podešavanja. Omogućava vam da napravite prodavnicu koja je potpuno stilizovana i podređena vašem proizvodu. Takođe imate mnoštvo dodataka u okviru WordPress-a koje možete koristiti za WooCommerce, teme koje će vam omogućiti da sami dizajnirate vašu prodavnicu i još puno toga.
  3. Sigurnost je još jedna stavka koja je vrlo važna. Bitno je da znate da se svi proizvodi u vašoj prodavnici mogu čuvati kroz backup. WooCommerce vam omogućava plaćanje putem interneta sa već integrisanim PayPal i Stripe načinima plaćanja. Dodavanje drugih načina elektronskog plaćanja je takođe moguće.
  4. Jednostavan je za snalaženje. Sve vam je dostupno na vašem jeziku. „Dodaj proizvod“, „Napravi kategoriju proizvoda“, sistem vas bukvalno vodi kroz platformu. Čak i oni koji nemaju prethodnog iskustva sa WooCommerce mogu se snaći bez ikakvih problema.

Mane WooCommerce platforme

  1. Namenjena je samo kao dodatak za WordPress i ne može samostalno funkcionisati niti se integrisati na neki drugi CMS.
  2. Pored toga što je ova platforma besplatna ima puno zanimljivih i čak nekima neophodnih ekstenzija koje se moraju kupiti.
  3. Ova platforma je toliko popularna da je na meti stalnih sajber napada. Ipak, njeni developeri stoje uspešno u odbranu ove platforme s toga se može smatrati sigurnom.

Koliko vremena je potrebno da napravimo jednu internet prodavnicu?

Vremenski nam je potrebno koliko i izrada WordPress sajta, dakle, dve do tri nedelje, iz prostog razloga što u prodavnicu moramo da dodajemo poizvode ili usluge koje želite da prodajete putem interneta.

Koja je cena internet prodavnice?

Cena jedne prodavnice se kreće od 50.000 RSD. Da bismo izradili WooCommerce internet prodavnicu, moramo prvo da napravimo WordPress sajt pa onda da prodavnicu integrišemo u sistem.

Šta želimo da napomenemo pre izrade internet prodavnice

Potrebno je napomenuti da je poželjno da imate sve proizvode fotografisane u što boljoj rezoluciji, na čistoj pozadini i pripremljene za kačenje na sajt. Ukoliko nemate ko da vam odradi fotografisanje proizvoda, nije problem, angažovaćemo nekog od fotografa sa kojima sarađujemo i imaćete savršene fotografije vaših proizvoda. Fotografisanje nije uključeno u cenu.