Održavanje i ažuriranje sajta

Održavanje sajta je jako bitno za „zdravlje“ vaše stranice. Posebno je važno naglasiti da ukoliko vaš sajt koristi određene CMS sisteme, ažuriranje (engl. update) istih je neophodan za pravilno funkcionisanje istih. Ovo se najviše odnosi na besplatne CMS sisteme (engl. Open Source CMS). Ti sistemi u velikoj većini slučajeva koriste mnoštvo dodataka-plaginova (engl. plugin) koji potpomažu rad stranice i obogaćuju funkcionalnost, međutim svi ti plaginovi s vremena na vreme moraju biti ažurirani kako bi pravilno funkcionisali. I sam WordPress s vremena na vreme ima svoja ažuriranja pa se mora obraćati pažnja i na to.

Održavanje i ažuriranje web sajta

Održavanje sajta

Obavljamo uslugu održavanja sajtova svim našim mušterijama. Ova usluga je opciona a želimo da istaknemo da je, nakon što završimo sajt, prvih mesec dana održavanje besplatno. Pod uslugom održavanja sajta podrazumevamo sledeće:

  • Bekapovanje baze podataka (engl. backup) ukoliko je sajt ima
  • Bekapovanje i čuvanje svih fajlova sajta
  • Povremene intervencije na zahtev klijenta

Cena održavanja sajta

Cena održavanja sajta u koju su uključene sve gore-navedene stavke iznosi od 3.000 RSD mesečno pa naviše, u zavisnosti od vaših potreba.

Ažuriranje sajta

Pružamo i uslugu ažuriranja sajta, bez obzira da li je u pitanju sadržaj sajta, dizajn ili SEO. Pod uslugom ažuriranja sajta nudimo sledeće:

  • Pisanje članaka (ukoliko sajt ima blog)
  • Povremeno dodavanje novih stranica sa tekstovima i slikama
  • Stranični SEO (engl. On-Page SEO)

Cena ažuriranja sajta

Cena ažuriranja sajta sa svim gore navedenim stavkama počinje od 3.000 RSD mesečno pa naviše, u zavisnosti od vaših potreba.

Cena održavanja i ažuriranja web sajta

Cena održavanja i ažuriranja web sajta na mesečnom nivou za WordPress sajtove iznosi od 6.000 RSD mesečno, dok cena održavanja i ažuriranja sajta koji radi na našem CMS sistemu iznosi od 12.000 RSD mesečno.

Cena održavanja i ažuriranja statičkog sajta iznosi od 3.000 RSD mesečno.

Priručnik za održavanje i ažuriranje sajta

Ovo se odnosi samo na sajtove koji imaju svoj CMS sistem, ako uzmemo u obzir da niste obučeni za održavanje statičkih sajtova. Kao što smo i napomenuli, za vas pišemo poseban priručnik koji će vam pomoći da dodajete nove stranice, radite backup, dodajete članke za vaš blog, ažurirate dodatke - plaginove.

Naš CMS nema dodatke niti mu je potrebno ažuriranje ali i za njega ćete svakako dobiti priručnik koji će vam pomoći da lakše upravljate vašim sajtom. Svakako smo se potrudili da interfejs bude što lakši za snalaženje. Na naš CMS uvek možemo da dodajemo nove funkcije po vašoj želji.

Onlajn i telefonska podrška

Za našu klijentelu smo na raspolaganju 8 sati dnevno, od ponedeljka do petka, za sva njihova pitanja. Vršimo i potrebne intervencije na vašem sajtu, ukoliko nešto poremetite ili se sajt poremeti zbog nekog ažuriranja. Vršimo i određene promene na zahtev klijenta. Ovo su sve besplatne usluge koje pružamo nakon što smo sajt završili i vama ga prepustili održavanje.