Izrada sajta

Izrada sajta je u današnje vreme ključna stvar ukoliko želite da vaše poslovanje podignete na viši nivo. Bilo da je u pitanju izrada sajta za trgovinu, izrada sajta za pružanje usluga ili izrada sajta za objavljivanje tekstova i članaka, Tematika-FL je spremna da izrađe u susret svakom vašem zahtevu.

Naš sajt je pravi primer kombinacije sajta koji vam pruža usluge ali sadrži i sekciju za objavljivanje tekstova i članaka.

Osnovna podela sajtova se svodi na statičke i dinamičke sajtove. Mi radimo i statičke i dinamičke sajtove a šta podrazumevamo pod jednu a šta pod drugu grupu, možete pročitati dalje u tekstu.

Izrada sajtova

Izrada dimaničkog sajta

Izrada dinamičkih web sajtova podrazumeva izradu sajta koji koristi neku vrstu baze podataka. Uglavnom su to sajtovi koji u svojoj pozadini imaju sistem za upravljanje sadržajem sajta (engl. Content Management System - CMS) koji je vidljiv samo administratorima tog sajta. Mi imamo svoje CMS sisteme koje smo razvijali godinama radeći kao frilenseri ili u drugim firmama ali takođe možemo da implementiramo i univerzalne CMS sisteme kao što je Vordpres (engl. WordPress).

U većini slučajeva, WordPress zadovoljava potrebe većine korisnika dok su neki od naših samostalno razvijenih sistema namenjeni izradi sajtova sa posebnim potrebama.

Naši CMS sistemi se rade u JavaScript okruženju. Aplikaciju (engl. Back-End) koja upravlja sadržajem smo razvijali koristeći se Node.js dok se korisnički interfejs (engl. Front-End) izrađuje u React.js i Next.js. Ovo je najmoderniji način izrade sajtova sa sistemima za upravljanje sadržajem jer su neverovatno brzi, fleksibilni i laki za optimizaciju sadržaja za Google pretragu (engl. Search Engine Optimization - SEO).

U ovom slučaju vam održavanje sajta nije neophodno jer praktično imate potpunu kontrolu nad vašim sadržajem, bilo da je u pitanju WordPress ili naš CMS. U oba slučaja vam dostavljamo priručnik za upravljanje sajtom na osnovu koga ćete se lako snaći. Ukoliko nemate vremena da provodite baveći se vašim web sajtom, održavanje možemo da obavljamo mi. Cena održavanja sajta zavisi od količine podataka koju ćemo unositi za vas.

Cene izrade i održavanja dinamičkih sajtova

Izrada dinamičkog WordPress sajta počinje od 36.000 RSD dok cena izrade sajta sa našim Node.js CMS sistemom počinje od 240.000 RSD.

Održavanje WordPress sajta počinje od 6.000 RSD mesečno dok održavanje našeg CMS-a počinje od 8.000 RSD mesečno.

Izrada web sajta

Izrada statičkog sajta

Statički sajtovi su oni sajtovi koje, kada ih razvijamo, koristimo jednostavno samo HTML, CSS i JavaScript. Prilikom izrade ovih sajtova koristimo frejmvorkove (engl. Framework) kao što su Bootstrap i Tailwind. Ova dva CSS frejmvorka imaju sve potrebne klase unutar CSS dokumenta da retko kad imamo potrebu za pisanjem sopstvenog koda već samo te iste klase pozivamo unutar HTML dokumenta. Šta je HTML, šta je CSS a šta JavaScript, ukoliko vas zanima možete saznati na našem sajtu.

Ova vrsta sajtova se uglavnom koristi kada mušterija želi jednostavnu internet prezentaciju gde se sadržaj neće često menjati. Svaka promena na tim sajtovima se obavlja našim angažmanom. Ukoliko ažuriranja nisu previše zahtevna, uslugu ne naplaćujemo.

Cena izrade statičkog sajta

Izrada statičkog sajta će vas koštati 24.000 RSD. Cena može da varira ali ne značajno, sve u zavisnosti od broja stranica, od toga koliko je zahtevan dizajn, da li mušterija zahteva optimizaciju za Google pretragu (engl. Search Engine Optimization – SEO) i da li su na stranici potrebne forme za kontakt, pretplatu i slično koje se moraju pisati u PHP programskom jeziku.

Koliko traje izrada sajta?

Izrada sajta traje između dve nedelje i dva meseca, u zavisnosti od toga šta želite. Ukoliko je u pitanju statički sajt, uvek mušteriji damo duži period kako bismo ispoštovali sve procedure u vidu provere tekstova, linkova, stranica, optimizacije sajta itd. Implementacija našeg CMS sistema je uglavnom najduža jer zahteva promenu interfejsa, adaptaciju našeg CMS sistema vašim potrebama i dizajn korisničkog interfejsta (engl. Front-End). Izrada WordPress sajta traje do dve nedelje. Svi ovi intervali se računaju od trenutka kada nam dostavite sav potreban materijal za sajt.

Šta ako nemate materijal za sajt?

U ovom slučaju vam nudimo pisanje tekstova za sajt, izradu fotografija ili korišćenje fotografija sa interneta za koje imamo licencu da ih koristimo u komercijalne svrhe.